کافی نت ساکی شوش

مرکزی برای انجام خدمات اینترنتی، کامپیوتری و موبایلی در شهر شوش

کافی نت ساکی شوش

مرکزی برای انجام خدمات اینترنتی، کامپیوتری و موبایلی در شهر شوش

کافی نت ساکی شوش

کافی نت ساکی مرکز تخصصی انجام انجام خدمات اینترنتی، کامپیوتری، موبایلی در شوش می باشد

  • ۰
  • ۰

سمنو از چه چیزی و چگونه تهیه می شود
سمنو شیره‌ی جوانه‌ی گندم است که آن را با آرد می‌پزند و به صورت حلوا درمی‌آورند. جوانه‌ی گندم همچنان‌که رویش می‌کند، نشاسته‌ی ذخیره‌شده در دانه‌ی گندم را به گلوکز می‌شکند. گلوکز که قندی ساده است از نشاسته شیرین‌تر است. نشاسته، قند پیچیده‌ای است که از میلیون‌ها واحد گلوکز ساخته شده است.

روش پخت سمنو
دستور پخت سمنو به گزارش آشپزباشی ناصرالدین شاه چنین است:

  • گندم را دو روز در آب گذارده بعد آبش را خالی نموده بگذارند نیش بزند.
  • چون نیش زد، آن را روی کرسی پهن نموده پارچه‌ی نازکی، مانند خاصه مرمر، رویش انداخته گاه گاهی پشتک آبی به آن زنند تا سبز شود.
  • به قدر یک بند انگشت که سفید باشد، اگر سبز شود سر آن را چیده و با کارد آن را خوب خورد کرده و در هاون ریخته و کوبیده شیره‌اش را بگیرند.
  • بعد باز آب زده و مالیده و کوبیده شیره‌اش را گرفته تا پنج نوبت. نوبت ششم تفاله آن را در ظرفی ریخته و آب رویش ریخته بگذارند شیره‌اش را پس بدهد.
  • تمام این شیره‌ها را با صافی صاف نموده و پاتیل را سر بار گذارده یعنی در اوجاق نصب نموده و اطرافش را گل زنند که آتش بالا نیاید مگر در سوراخ که به جهت دود گذارند.
  • شیره را در پاتیل ریخته اگر یک چاریک گندم سبز کرده‌اند یک رّی که چهار من تبریز باشد آرد علک کرده در آن ریخته.
  • زیرش را آتش کرده و با باروک متصل آن را بر هم زنند تا جوش بیاید و ته نگیرد و لایتقطع بر هم زنند تا سفت و سرخ شود.
  • بعد تفاله‌ی در آب ریخته را آبش را گرفته و صاف نموده در آن ریزند و این را شربت گویند و با این شربت بادام و فندق و گردوی درسته در آن اندازند و آن قدر بر هم زنند که آن هم مخلوط شود و جوش آید.
  • پس از آن‌که خوب پخته شد درب دیگ بر آن گذارده یک ساعت بگذارند تا دم بکشد. بعد از آن‌که در ظرف کشیدند تخم خشخاش روی آن پاشند.»

 

لغت‌نامه‌ دهخدا
سمنو: چیزی است مانند حلوای تر و آن را از شیره‌ی ریشه‌ی گندم سبزشده پزند (برهان) (آنندراج). چیزی است که از گندم سبز پزند و در خراسان متعارف است و خشخاش و گردکان و بادام و پسته در آن کنند و در عرف حلوای سمنگ گویند (فرهنگ رشیدی).

نوبهار است و بود پرگل و شاداب چمن
همه گل‌ها بشکفتند به غیر ازگل من

هفت سین سازکن از سبزه و از سنبل و سیب
سنجد وساز و سرود و سمنو سلوی و من
ملک الشعرا بهار

 

🌹 پیروز باشید
🏡 کافی نت ساکی - شهر شوش

  • ۹۸/۰۷/۲۷
  • کافی نت ساکی

روش پخت سمنو

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی